କେମିକାଲ ଆଳୁ ଖାଉଥିଲେ ସାବଧାନ
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ଆପଣ ଅମଳ ବୃଦ୍ଧି, ପନିପରିବା ସତେଜ ରଖିବା, ଲାଉ, କଖାରୁ ଆଦି ଶୀଘ୍ର ବଢିବା ଏବଂ ଫଳ ପାଚିବା ପାଇଁ ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ବ୍ୟବହାର କରିବା ବିଷୟରେ ଆପଣ ନିଶ୍ଚୟ ଶୁଣିଥିବେ। କିନ୍ତୁ ଆପଣ ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ମାଧ୍ୟମରେ ପୁରୁଣା ଆଳୁକୁ ନୂଆ କରିବା ବିଷୟରେ ଶୁଣିଛନ୍ତି କି, ଯଦି ତାହା ନୁହେଁ ତେବେ ଅଧିକ ଲାଭର ଲୋଭରେ ବ୍ୟବସାୟୀମାନେ ଆଳୁ ବଦଳରେ ବିଷ ଦେଉଛନ୍ତି। ବଜାରରେ ବିକ୍ରି ହେଉଥିବା ସମସ୍ତ ନୂତନ ଆଳୁ ମଧ୍ୟରୁ ୮୦ ପ୍ରତିଶତ ହେଉଛି ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ସହିତ ପୁରୁଣା ଆଳୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ନୂଆ ଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି।